Κεντρικές Δράσεις ΔΙ.Δ.Ε. Πιερίας
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ COMPASS ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ   :

Excursion / Seminar
of the European Centre for Local and Regional Governance
27. – 29.09.2012 | Thessaloniki
Promoting youth employment in Europe –
Professional qualification and strengthening of capacities of youths and young
adults by an efficient retrieval, administration and usage of relevant EU-funds and programmes
 

Από την παρουσίαση του Compass στο συνεδριακό χώρο του Δήμου Θεσ/κης

 


ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 5 - 9 - 2012

Τελική Συνάντηση των εταίρων στη Στουτγάρδη (Γερμανία) 
Παρουσίαση των τελικών προϊόντων στο συνεδριακό χώρο του Δήμου Στουτγάρδης
Τελική ανασκόπηση του Προγράμματος - τελικά βήματα


Στιγμιότυπα από τη συνάντηση των εταίρων στη Στουτγάρδη


Φεβρουάριος - Μάρτιος 2012
« Compass - Επαγγελματική Πυξίδα»

LIFELONG LEARNING PROGRAMME/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
DEVELOPMENT OF INNOVATION, MULTILATERAL PROJECTS, LEONARDO DA VINCI
PROJECT NUMBER - [510858-2010-LLP-AT-LEONARDO-LMP] 
www.compass4youth.eu  


Στα πλαίσια της επιμόρφωσης των νέων μεταναστών, δημιουργήθηκαν 4 ομάδες των τεσσάρων νέων που επιμορφώθηκαν από τους Συμβούλους επαγγελματικής κατάρτισης στα Εργαστήρια Πιλοτικής Εκπαίδευσης. Οι εμπειρίες των νέων που συμμετείχαν ήταν εξαιρετικές και τα σχόλια θετικότατα!  Ευχαριστούμε το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης, το ΙΕΚ Κατερίνης και το Ιδιωτικό σχολείο "Πλάτων" Κατερίνης για τη βοήθειά τους στην ανεύρεση νέων μεταναστών και για την παραχώρηση αιθουσών και υλικού. 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους 4 εκπαιδευτές μας που ολοκλήρωσαν την κατάρτιση σε τέσσερις εβδομάδες και πρόσφεραν τόσα πολλά στα παιδιά!  (πληροφορίες επίσης στη σελίδα: "τα τελευταία νέα") 
Ευχόμαστε πάντα τέτοια για το καλό της Παιδείας μας! 
Η ομάδα υλοποίησης του Compass / ΔΙΔΕ Πιερίας  
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε το παρακάτω άρθρο!


« Compass - Επαγγελματική Πυξίδα»
LIFELONG LEARNING PROGRAMME/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
DEVELOPMENT OF INNOVATION, MULTILATERAL PROJECTS, LEONARDO DA VINCI
PROJECT NUMBER - [510858-2010-LLP-AT-LEONARDO-LMP] 
www.compass4youth.eu 
Στα πλαίσια του διετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος Κεντρικής Δράσης  πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση των εταίρων στη Σαμψούντα της Τουρκίας από 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου 2011. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής: Αυστρία (Συντονιστικός Οργανισμός), Γερμανία, Ιρλανδία, Σλοβακία, Τουρκία και Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του πρώτου μέρους της στατιστικής έρευνας που αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μεταναστών από όλες τις εταιρικές χώρες και έγινε συζήτηση πάνω στις ομοιότητες και διαφορές που παρατηρήθηκαν. Επίσης, προτάθηκε για σχεδιασμό το αναλυτικό πρόγραμμα (Curriculum) που πρέπει να  εφαρμοστεί στις ομάδες των νέων μεταναστών, οι οποίοι θα συμμετέχουν εθελοντικά στα Εργαστήρια Πιλοτικής Εκπαίδευσης. Στόχος του Προγράμματος είναι η   προώθηση των δεξιοτήτων διαχείρισης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων μεταναστών με τη βοήθεια  των τοπικών επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων.Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι μια εναλλακτική καινοτόμα μέθοδος η οποία θα αποτελεί  μια νέα πρόσβαση στον εκπαιδευτικό και  επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μεταναστών.
Από τη συνάντηση των εταίρων στη Σαμσούντα

Οι Εταίροι του Compass


Η 3η συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη από 13 έως 16 Σεπτεμβρίου 2011. Κατά τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών παρουσιάστηκε το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα (Curriculum) που πρέπει να  εφαρμοστεί στις ομάδες των νέων μεταναστών, οι οποίοι θα συμμετέχουν εθελοντικά στα Εργαστήρια Πιλοτικής Εκπαίδευσης και επίσης το τελικό State of Art Report όλων των εταιρικών χωρών που συμμετέχουν. Στόχος του Προγράμματος είναι η   προώθηση των δεξιοτήτων διαχείρισης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των νέων μεταναστών με τη βοήθεια  των τοπικών επαγγελματικών φορέων και επιχειρήσεων.


Στην πορεία των εργασιών, ορίστηκαν τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν έως την 4η συνάντηση των εταίρων που θα πραγματοποιηθεί στην Ιρλανδία το Πάσχα του 2012.
Το προσδοκώμενο αποτέλεσμα του προγράμματος θα είναι μια εναλλακτική καινοτόμα μέθοδος η οποία θα αποτελεί  μια νέα πρόσβαση στον εκπαιδευτικό και  επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μεταναστών και θα εφαρμοστεί τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2012.
Οι εταίροι του προγράμματος στο Λιτόχωρο----------------------------------------------------------------------------------

KIDS2TALK -  ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Project Nr.: 135191-2007-DE- ΚA2MP     
www.kids2talk.eu


Το Kids2Talk είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικό με την προώθηση της πολυγλωσσικής εκπαίδευσης στην πρώιμη παιδική ηλικία και βοηθάει τα παιδιά της Ευρώπης που μεγαλώνουν  σ’ ένα πολυγλωσσικwww.kids2talk.euό περιβάλλον,  να έρθουν σε επαφή μέσα από το παιχνίδι με διαφορετικές γλώσσες. Έτσι αναπτύσσουν την περιέργεια μέσα από τη διασκέδαση με απλά παιχνίδια. Τα παιδιά ανακαλύπτουν παίζοντας πώς λειτουργούν οι λέξεις και οι προτάσεις και πώς λειτουργούν οι διάφορες γλώσσες μεταξύ τους.  Οι Εταίροι του Σχεδίου στην Αυστρία, Γερμανία, Ρουμανία και Ελλάδα δημιουργούν και δοκιμάζουν καινοτόμα παιχνίδια για την προώθηση και ανάπτυξη της πολυγλωσσίας των παιδιών στην Ευρώπη.


Επιτραπέζιο παιχνίδι με τα μέλη του σώματος σε 4 γλώσσες
Πολυτροπικό βιβλίο με τετράδιο δραστηριοτήτων και κάρτες για την αφύπνιση των ξένων γλωσσών
CD Rom παιχνίδι σε 4 γλώσσες για την γνωριμία με τις ξένες γλώσσεςΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  GRUNDTVIG – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ.
BIT GENERATION»
Αριθμός σύμβασης: 2010-1-IT2-GRU06-13850
 Συνάντηση Ευρωπαίων Εταίρων στην Κατερίνη-  24 – 28 Μαΐου 2011.

Η Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας μέσω του Γραφείου  Κινητικότητας & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig – Εκπαίδευση Ενηλίκων, το οποίο ξεκίνησε επίσημα το Μάρτιο του 2011.
Την Παιδαγωγική Ομάδα συγκροτούν οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στη ΔΙ.Δ.Ε. Ν. Πιερίας και οι οποίοι με μεγάλη προθυμία ανέλαβαν να υποδεχθούν τους εταίρους του Προγράμματος από το εξωτερικό και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες που απαιτούνται.  Η εταιρική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη από τις 25 έως 28 Μαΐου 2011 από τους εξής ευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς:
Γερμανία : Αrco e.V. Wiesbaden, Νορβηγία : Oslo Kommune, Σουηδία:  Aspero Kompetens,
Τουρκία : ondokuzmayis university, Ελλάδα : DIDE Pierias/Office for Mobility and European Projects
Την 1η ημέρα, στα πλαίσια αυτής της συνάντησης, ο διευθυντής της ΔΙ.Δ.Ε, κ. Ι. Καζταρίδης, υποδέχθηκε στο Γραφείο του όλους τους εταίρους, τους καλωσόρισε, τους παρουσίασε εν συντομία το Νομό Πιερίας και το ρόλο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη χώρα μας και τους ευχήθηκε καλή διαμονή και καλές εργασίες. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι συνάδελφοι προσέφεραν σε όλη την ελληνική ομάδα αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα με το logo του Προγράμματος και τη φίρμα του Πανεπιστημίου τους. Η ημέρα συνεχίστηκε με την παρουσίαση των εργασιών της ελληνικής ομάδας σχετικά με την εκπαίδευση ενηλίκων στην Ελλάδα η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο που παραχωρήθηκε από το ΙΕΚ Κατερίνης.
Οι συνάδελφοι της ΔΙ.Δ.Ε Πιερίας με τους Ευρωπαϊους εταίρους μας - Μάιος 2011
Από την παρουσίαση του Προγράμματος στα ΙΕΚ Κατερίνης - Μάιος 2011
Από τη συνάντηση όλων των εταίρων στην Κατερίνη, Μάιος 2011Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου